maandag 1 augustus 2011


ola volgers en andere

het is al weer even geleden dat we het blog bijgewerkt hebben, maar hier is een update van zaken, de bouw ligt even stil totdat het houten huis komt dat zou einde van deze maand moeten zijn.
Wel zijn we bezig om al muurtjes bij de fundering te zetten wat later plantenbakken worden, ook zijn we begonnen aan de trap die voor het huis komt.
Voor de rest is het warm heel erg warm dus maken we bijna iedere dag wel gebruik van ons zwembad.
We geven alle bomen en planten iedere dag water, het is hier kurkdroog, de groententuin geeft ons vaak en lekkere groenten, we hebben mooie tomaten, boontjes, augurken, wortelen, knoflook en uien en of dat nog niet genoeg is kwam onze buurvrouw met aardapels, uien en perzikken.
Van de laatste gele pruimen hebben we weer sap gemaakt en de augurken hebben we in zoetzuur gezet,
dit is een proef we zijn benieuwd of ze ook werkelijk smaken.
Op de zondag pakken we altijd een dag rust, dan gaan we er even tussenuit, afgelopen zondag zijn we weer de bergen in geweest.
We blijven ons verbazen over de prachtige landschappen en de uitzichten en dat alles zo dichtbij.


Bij terugkomst zagen we dat er op ongeveer 7 km afstand van ons, een bosbrand was, de wind stond gelukkig de andere kant op, vrienden van ons hadden wel last gehad van rotzooi in hun zwembad en de rook, er waren twee vliegtuigen aan het blussen en vele brandweermannen op de grond.
In de avond was het onder controle, voor de rest is alles goed we hebben vandaag voor het eerst sinds mei een regenbuitje gehad, goed voor de tuin en het stof, morgen geven ze al weer droog en zonnig af.

Jullie mogen nog steeds reageren en vragen stellen.
Groetjes Gerrit, Elly en She-ra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten