zondag 17 april 2011



Hoi vrienden en volgers,

Het heeft weer even geduurd maar hier zijn we weer, er is weer veel gebeurd.
Ten eerste groeit en bloeit de hele tuin met vele kleuren: onkruid, aangeplante bloemen en struiken, er staan wel 25 verschillende kleuren rozen in de tuin.
Met de nieuwe bosmaaier bezig geweest om het hele hoge onkruid te maaien, langs de weg is het door de Gemeente gedaan, dat scheelt een hoop werk.
De pomp van het zwembad was kapot, alle schubblaadjes van de propellor waren afgebroken, dus werd er geen water meer gepompt, we hebben een grotere zandfilter gekocht, daar hoef je niet iedere week een nieuw papierfilter in te doen.
We moesten nog wel moeite doen voor het speciale zand voor in de filter, maar dat is ook weer goed gekomen, inmiddels draait deze op volle toeren en kunnen we al gauw gebruik gaan maken van het zwembad, het zwemwater staat al op 25 graden.
Dat komt omdat het de laaste week iedere dag ver boven de 30 graden is, te warm om zwaar werk te doen.
Van de week kwamen we Piet en Gea tegen in een nieuwe winkel in Tabua een Nederlands stel wat hier al is vanaf 2001, die nodigden ons uit voor een middag Indisch eten, dat was afgelopen zaterdag. Er waren nog +/- 30 andere Nederlanders, waar we er wel een paar van kenden maar ook velen niet. Het was er erg gezellig en een zeer smakelijke middag, we kregen eerst bamiesoep en daarna loempia met sate, waarna het buffet open ging, met alles wat je bij een indische rijsttafel kan verwachten.
Ook nog een nagerecht van groene banaan en koffie na.(dit alles met 2 drankjes erbij voor 15€ p/p).
We hebben vele leuke gesprekken gehad!!
De mensen die dit organiseerden: Tony en Dies wonen in de bergen met een prachtig uitzicht, een mooi stuk land met een groot modern huis met daaraan drie appartementen, het moderne word onderbroken met leistenen muren, een mooi aangelegde tuin met zwembad, zie: http://www.krooninportugal.com/
voor een indruk.
De camper is inmiddels van de stroom af, omdat als het zo warm is de koelkast toch niet werkt en koken en afwassen doen we nu in onze open keuken.
Gerrit heeft zijn eerste vlaai gebakken in de nieuwe oven: koekbodem met pudding en mangopulp, voor het opdienen nog wat slagroom erop, dat was erg lekker.

We hebben nu iedere dag bezoek van een kleine kater die bij ons komt eten en drinken, hij kan het goed vinden met Shera, maar komt nog niet te dicht bij ons, echt een wilde kat. Ook wonen er twee hagedissen in ons vogelhuisje dat we op een boomstronk hebben gezet. In meerdere vogelhuisjes zitten nu vogelnestjes. Er zijn hier al vele vlinders, we zien bijna iedere dag wel een pagevlinder maar ook vele andere die we nog nooit hebben gezien. We hopen dat de vlinderstruiken snel gaan bloeien (voor de fotografie).
Vandaag nog een uurtje met onze kleinzoon op Skype gezeten, dat was al weer een tijd geleden, dat deed ons weer goed, we missen deze kleine jongen toch wel een beetje. Deze week zou het weer iets minder worden, dan hopen we het terras en de muurtjes te kunnen metselen en de muren van de slaapkamer te schilderen, dan zijn we weer een stukje verder.
Morgen moet het technische project van het nieuwe huis naar de Camara (gemeentehuis) en s'middags hebben we een afspraak bij de bank, daar krijgen we hopelijk goed nieuws.
Dat was het weer voor nu.

Tot gauw.






Groetjes vanuit het nu zeer warme zuiden!!!
Gerrit, Elly en Shera.

1 opmerking:

  1. Oeps en ik maar zoeken waar ik kon reageren, had er helemaal overheen gekeken. Net jullie goede nieuws gehoord, wanneer gaan ze beginnen?

    BeantwoordenVerwijderen