zondag 3 april 2011


Ola volgers en anderen

Het weer is beter aan het worden er is veel meer zon dan regen en als de zon schijnt loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden. zelfs het zwembad stond al op 20 graden.

Ik heb mijn medicijnen gekregen van de dokter hier in het dorp, die gelukkig heel goed Engels spreekt, volgens de apotheker zit ik nu in het systeem van Portugal.
De auto is gemaakt en rammelt niet meer op slechte wegen.
Alle wanden van de keuken zijn bekleed met houten schroten, en de heteluchtoven werkt goed, wat willen we nog meer. Ook zijn we vrijdag op de bank geweest, we hadden nog een paar papieren nodig die over het nieuwe huis gaan en dan (als we het goed begrepen hebben) was alles oke voor de hyphotheek.
Morgen gaan we naar de bouwer van ons nieuwe huis om de laatste puntjes op de i te zetten, vandaag zijn we naar Viseu gereden naar de Aki (een soort gamma/karwei) voor afwerklatjes die we nog in de keuken nodig hebben en ook hebben we verf voor de slaapkamer meegenomen en schoonmaak spullen voor het zwembad, daarna zijn we naar het grote winkelcentrum gereden ik verbaas mij nog steeds hoe groot dit wel niet is 6 verdiepingen met winkels en op de bovenste etage een schaatsbaan, ze hebben er ook een bioscoop en een bowlingcentrum een 50 meter zwembad en een hele grote sportschool.
Terug thuis even bezig geweest met het zwembad er zit nu een nieuwe filter in en producten om de alg te verwijderen, voor je het weet kunnen we een duik gaan nemen.


We hebben de groentetuin weer ontdaan van onkruid en aankomende week gaan we weer zaaien, aan de fruitbomen beginnen de vruchten vorm te krijgen, zelfs na het snoeien zullen we aardig wat fruit hebben dit jaar.
Het gras en onkruid begint aardig hoog te worden maar we hebben nog geen maaier, dit geeft wel een landelijk gezicht aan de tuin, vele kleuren wilde bloemen, dat was het al weer tot gauw.
Gerrit, Elly en Shera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten