zaterdag 21 mei 2011


Ola boa noite

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, dat geld zeker ook voor Elly haar ouders. het is al weer bijna zover dat we ze naar het vliegtuig moeten brengen.
maar we zijn donderdag naar Coimbra gereden omdat Ma Krist nog bij een stoffenwinkel wou kijken voor leuke stofjes. daarna nog even door het gezellige oude centrum gewandeld en heeft ze nog gezocht voor t-shirts voor Gerrit maar we konden niets vinden wat hij leuk vond. nog even ergens koffie gedronken met Portugees gebak en dan weer terug naar de auto, de TomTom p de volgende plaats gezet en naar Conimbridgia gereden dat zijn opgravingen van de romeinen waar we heerlijk gewandeld hebben en het museum bezocht Pa Krist vond dit echt wel mooi.


nadat we in de auto waren gestapt begon het te gieten, we zijn nog even langs de Makro gereden voor slagroom en haasbiefstuk en dan weer naar huis, waar het nog droog was. na een uur begon het hier ook te regenen en wel zo hard dat we elkaar bijna niet meer konden verstaan in onze cabana. Gerrit eten klaargemaakt en gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat. vrijdag wilde ma nog een keer naar de poppenwinkel ze wilde toch nog zo'n sprookjes pop gaan halen. daarna nog even inkopen gaan doen in Tabua. Gerrit nog even gauw een cake gebakken en een aardbeienvlaai gemaakt dat ging er wel in. De bouwer kwam nog even langs en vertelde ons dat alles voor het huis was besteld en wij konden hem vertellen dat we de brief van de gemeente binnen hadden dat ook het technische project was goedgekeurd. Dus zodra we een handtekening kunnen gaan zetten bij de bank, kan hij aan de slag.
Om 7 uur hadden gereserveerd bij Quinta do Mondego een restaurant met uitzicht op de Mondego hun specialiteit is speenvarken. Gerrit wou dit graag eens proberen. Pa en Ma namen vis en Elly bacalhau dat is gedroogde vis.het uitzicht was prachtig maar het eten pet. de vis van ma en Elly was verbrand op vele plekken, het was weinig en het speenvarken was koud. we hebben nog geklaagd en ze boden hun exuus aan en we konden evt koffie van het huis krijgen, maar daar hadden we geen zin meer in en zijn opgestapt, thuis heeft Gerrit een toetje gemaakt van ijs met verse aardbeien en slagroom, nog wat op de pc bezig geweest en dan was het al weer bedtijd, morgen is het koffer inpakken en vroeg slapen we moeten om 3 uur in de nacht vertrekken richting vliegveld.


Groetjes Gerrit , Elly, Shera en Ma en Pa Krist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten