donderdag 2 juni 2011


Ola, boa noite

Het is zover volgende week gaat de schop in de grond voor de fundering. dit zou drie weken moeten duren. ook word er grond afgegraven voor egalisatie van het terrein.
we zijn al een paar keer naar de gemeente geweest voor het technische project maar iedere keer was er een papiertje te weinig en kregen we het nog niet mee vandaag was het hemelvaart dus hopelijk krijgen we het morgen.
we hebben vandaag voor het eerst vruchtensap gemaakt van perziken en nectarines uit eigen tuin, we hebben dit gedaan met een stoomextractor dit is een stoompan uit drie lagen in de onderste gaat het water dan de sapopvang en als bovenste een soort vergiet waar het fruit ingaat. tussendoor sap afgetapt met het slangetje. het sap was heerlijk en we hebben 8 flesjes kunnen vullen. vanmiddag zijn we even op bezoek geweest bij andere nederlandse mensen die nog een cactus voor ons hadden, met veel prikken ingeladen in de auto. deze soort hadden we nog niet. kijken of er morgen een mooi plekje voor kunnen vinden. ook hebben onze auto aangemeld voor de wegenbelasting dat was even schrikken dat kost voor de landrover 50 euro per jaar. de tuin staat nog steeds vol met bloemen er komen er nog steeds bij nu zijn de lelies aan de beurt we hebben de gewone oranje, de witte, mooie gele, en wit met lia. deze staan op ongeveer anderhalve meter hoog. nog veel werk in de tuin. ook de camper moet volgende week naar zijn nieuwe plaats boven op de smalle strook. dat word een vakantie camper met mooi uitzicht.oke dat was het weer maar eerst nog even de felicitaties aan mijn moeder die vandaag 86 is geworden.
Groetjes Gerrit, Elly en Shera

1 opmerking:

  1. Hallo Elly en Gerrit,
    Wat ontzettend leuk om al jullie belevenissen te lezen, ik heb mij aangemeld om jullie te blijven volgen. Jullie hebben keihard gewerkt en jullie mogen daar best trots op zijn. Het houten huis ziet er geweldig uit en zo groot, ik ben zeer benieuwd hoe alles gaat worden. Jullie zijn al zover met alles en genieten ook tussendoor van al het moois wat Portugal te bieden heeft.En al die goedkope eet tentjes die moeten we de volgende keer ook maar eens gaan bezoeken haha.
    Succes verder met de bouw.
    Hartelijke groet van Wanda

    BeantwoordenVerwijderen