zaterdag 20 november 2010

Boa noite a todos os seguidores,
Na het smullen van een heerlijke piza, zal ik vandaag de blog maar eens bijwerken. Vanmorgen werden we wakker van geluiden die we anders niet horen, op het stuk land naast ons waren ze met de hele familie een man of 8 de olijven naar beneden aan het meppen met grote takken, plukken doen ze ook wel, maar daar waar ze er niet bij kunnen dus met lange stokken, ook zagen ze de takken die erg lang zijn af en plukken ze de olijven er dan af, na dat te hebben aanschouwd en Gerrit er weer foto's van gemaakt had, eerst maar ontbeten ons dagelijkse gebakken eitje met spek en brood,glas sap of drinkyogert (ja ik heb Gerrit 's morgens van de coca-cola af) de afwas van 2 dagen weggewerkt (doe ik buiten) en daar het gisteren de hele dag regende was het vandaag dus dubbel. Het regende vandaag ook wel, maar met buitjes en dan weer zon, Gerrit heeft volgens mij nog een giga regenboog op de foto gezet, die heb ik nog niet gezien, want het is tijd voor zijn afterdinner dutje.
Vandaag een gesprek gehad met onze buurjongen (die ook Engels spreekt, dat maakt het een stuk makkelijker)de zoon van 'onze buren'(os nossos vizinhos)
Zijn wij al een poosje zoekende naar een dakgoot voor de schuur, je raait het nooit onze buren 'doen' in dakgoten, hij komt van de week de maat opnemen. Maandag beginnen we echt aan de schuur, de electricien komt de dozen en kabels plaatsen en 's morgens komt er een metselaar om de muren van de badkamer te metselen tot 12.00 uur daarna heeft hij een andere klus, ik ben benieuwd hoe vlug dat gaat, Gerrit zou er zelf al aan begonnen zijn maar moet dat wel netjes horizontaal en verticaal, oke!! We helpen wel met sjouwen van de cement blokken, e.d.
Morgen gaan we een dagje naar Coimbra , daar is een heel groot shoppingcenter en als ik het goed gesnapt heb uit eten naar de Chinees?????
We zullen zien, verder vandaag de garage die de keuken moet worden zo goed als leeggeruimd, want daar moet Gerrit maandagmorgen ook de sleuven en gaten nog maken voor de stopcontacten e.d.
De helft van de spullen weer naar de garage in Tabua gebracht, zodat hier alleen de benogdigde gereedschappen nog staan. Nog even met zoon Olaf geskyped want die was wo/do/vr. weer op kamp in de Ardennen geweest, dit keer een ATB kamp (mountainbiken) niet zijn favoriet maar hij had het toch aardig vol gehouden, gisteren is hij bij een bedrijf aldaar geweest voor een gesprek voor een stageplaats voor zijn CIOS-opleiding, hij moet daarvoor van 3 tot 5 dec op trainings weekend, dan hoort hij of hij bij hun stage kan komen lopen. Afwachten dus.
Tot zover, groetjes aan iedereen die dit leest en Ate Breve (tot gauw)!!!!

1 opmerking: