maandag 29 november 2010



Hoi hoi
Zondag rustdag, we zijn met de trein naar Porto geweest nom te kijken of de mensen die hier op bezoek komen evt met de trein van het vliegveld tot hier kunnen komen. En dat kan maar niet zonder problemen de treinen rijden hier niet als in Nederland ze hebben wel bepaalde tijden maar we konden alleen om 7.33 en on 12.33uur de trein naar Porto met een keer overstap. Dan zijn er verschillende treinen de regionale (stoptrein) ic(intercity) en dan nog de snelle.


Voor iedere andere trein moet je een andere prijs betalen zo de heenweg kost dan 13,80 p/p en de terug reis 27,40 per persoon maar dan ga je ook met 220km/ph en via een andere overstap. Dus het is belangrijk dat je van te voren alles goed uitrekent via internet en dan op tijd bent anders loopt alles in de soep, bij ons ging alles goed. Om 12,33 hebben we trein gepakt in Sante Comba Dao ongeveer 5 km hier vandaan. De regionale lijkt op de metro en stopt bij ieder station tot aan Pampilhosa daar moeten we 45 min wachten op de volgende trein een IC nog met hoofdlapjes op de stoelen en een tafeltje in de voorstoel. We zijn even gaan wandelen in het kleine dorpje naar het marktplein en terug, veel oud en leegstaande huizen en fabrieken. Wij zijn over de grote brug over het spoor gegaan maar zagen dat iedereen gewoon over het spoor liepen. Dan naar Porto Campanha een groot station in de buitenwijk van Porto vandaar zijn we gaan lopen richting centrum ongeveer 3 kilometer denk ik.


Dan lekker door het centrum gewandeld en koffie gedronken in een groot winkelcentrum. Vele kerken gezien en de mooie oude binnenstad. Een uur voor vertrek weer richting het station gelopen de weg gevraagd aan de toeristen Politie die ons een plattegrond gaf en verwonderd zei dat het best ver lopen was naar het station. Maar ons de goede richting op stuurde. Na een half uur lopen waren we weer op het station onderweg kwamen we nog een station tegen heel mooi betegeld. Mar omdat we niet wisten of we dan de goede aansluiting hadden toch maar weer verder gelopen. We waren mooi op tijd weer op het grote station. Nu hadden we een snelle trein die met 220 km/ph naar ons naar Coimbra-b bracht. Daar aangekomen moesten we een uur wachten op de aansluiting het was aardig fris dus in de wachtkamer gewacht tot het tijd was, daar kon je gratis op internet. Om 10.00 waren we weer thuis een ervaring rijker, nog een lekkere kop chocomelk gemaakt en naar bed. Om 8 uur zou de elektricien komen om nog wat aanwijzingen te geven voor de aansluitingen en de tubes voor de waterleiding, kunnen we weer verder met sleuven maken. We komen er wel.
Groetjes tot de volgende
Gerrit en Elly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten