vrijdag 5 november 2010

hoi hoi

Gisterenmorgen vroeg uit bed we hadden een afspraak met de bouwer, om de keuze van ons nog te bouwen Houten huis te bepalen, want 's middags zou de Architect/ingenieur langs komen om ons stuk grond te bekijken, want hij gaat aan de slag met de Gemeente wat wel en wat niet mag, maar eerst naar 2 bouwwinkels geweest om daar een eigen account te open, zodat we wat makkelijker spullen voor het verbouwen van de schuur en straks voor ons houten huis aan kunnen schaffen. Toen moesten we nog naar de notaris om een formulier wat wij blijkbaar nog niet gekregen hadden, gelukkig was de Engels sprekende notaris net aanwezig en hielp ons gelijk aan het benodigde document, want dat had de Architect/ingenieur nodig voor het gesprek met de Gemeente, toen weer naar huis, snel een tosti gegeten, want toen kwamen de bouwer en de Architect/ingenieur om ons land te bekijken, volgens hen was het een prima aankoop met een mooie prijs, wij helemaal gelukkig . Na een bakje koffie/colaatje/thee en uitleg over hoe en wat van de procedures gingen zij weer op stap.
Samen eerst de afwas nog weggewerkt die stond er nog van de avond daarvoor, we gingen nl. uit eten met Liesbeth en Lydy, van de camping "Quinta do Tapadinho" en nog 2 stellen die met de camper bij hun op de Camping staan, dus met zijn 8ten op stap naar het lokale café/restaurant om voor 6 euro per persoon een lokale maaltijd met wijn of ander drinken, fruit en dan koffie met likeur na!!! (Hoe kunnen ze het er voor doen!!!!) Deze keer kregen we een heerlijke rijst met gebakken ......maagjes (gewoon eten niet bij nadenken, want het was echt heerlijk "gekruid", sla met tomaat en ook nog heerlijke broodjes erbij zo veel als je wilt!!!
Samen aan 1 grote tafel met de alleenstaande heren uit het dorp zo'n 13 man. Wij Nederlanders lekker zitten kletsen met de andere campermensen, 1 stel uit Bergen op Zoom gaan een half jaar op pad met de Camper en het andere stel uit de Botlek, al sinds April wonende in hun Camper (huis en alles verkocht), wel met een aanhanger met daarin hun motorfiets. Het was gezellig want wij gingen pas om 23.30 uur huiswaarts.
Vanmorgen op tijd uit bed, naar Oliviera de Hospital gereden voor die papierrompslomp om de auto over te schrijven en een voorlopige hypotheek aanvraag te doen voor ons nog te bouwen houten huis (a nossa casa madeira). Ondertussen ook nog grind en zand besteld, dat konden ze vandaag ook nog leveren, maar we hadden eerst nog om 14.00 uur Portugese les: o nosso carro verde (onze groene auto) we moeten voor de volgende les a.s. woensdagmiddag 10 regels maken, met de woorden die we tot nu toe geleerd hebben, eerst in ons hoofd, dan pas opschrijven!!!!
Dus we hebben net 2500 kg Grind op de op/afrit gegooid en verdeeld, maar je ziet het amper liggen, maar de ergste putten zijn opgevuld, even afwachten of dit een oplossing is, want het zand wat we er eerder op hadden gegooid was na die 3 dagen regen helemaal weggespoeld de sloot in. Verder hier nog mooi weer, te warm om dit soort werk te doen, Terwijl ik deze keer de blog bijwerk is Gerrit ondertussen eten aan het maken, lekker Paella met veel vis!!! Eten is klaar, dus ik maak een eind aan dit verhaal anders is mijn eten koud.
Voor iedereen die dit leest tot een volgende keer maar weer.

PS. Gerrit zijn moeder is vandaag verhuist naar Harderwijk, Gerrit zijn broer belde van de week dat er plek was, maar dat hij haar dan van de week al moest brengen. Binnen 3 dagen moet de kamer in Terneuzen al leeg zijn!!!! (niet normaal!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten