woensdag 24 november 2010


Hoi hoi

Hierbij de beloofde foto's van de ontwikkeling van de schuur (klein woonhuis) op ons grondstuk.
Klik op de foto voor alle foto's.
Deze week heel hard gewerkt (eigenlijk te hard) de metselaar komt iedere morgen om 8.00 uur,
samen met mijn hulp, alle muren van de badkamer opgemetseld en alle muren voorzien van gooicement
een voorbereiding van het stucadoren met cement, ook hebben we al enkele stopcontacten voorzien van bedrading, op de foto zie je ook de nieuwe eikenhouten deuren die in de badkamer en de slaapkamer komen.
Prachtige deuren die met kozijn geleverd worden, ook de sloten en de schanieren zitten er al in.
Maandag hebben ze ook nog 5000 kilo grint gebracht wat we moesten verdelen en uitharken, we zijn er nog niet mee klaar maar we kunnen er weer langs met de auto. morgen moet alles goed drogen zodat we er gleuven in kunnen maken voor de verlichting en de stroom. natuurlijk ook voor het water dat hier binnenkomt en verdeeld moet worden met de keuken. we hebben een kant en klare douchcabine uitgezocht van 1 meter bij 70 centimeter in elkaar zetten en in de hoek zetten. alleen nog tegels voor wand en vloer en dan zou volgende week de badkamer er heel anders uitzien. nieuwe foto's worden aan het album bijgevoegd. vandaag ook weer Portugese les Elly wou eerst niet gaan omdat we door alle werkzaamheden niet toegekomen waren aan ons huiswerk maar we hebben ons toch gewoon een schop onder ons hol gegeven en naar de les gegaan. er komen nu steeds meer zinnen en woorden bij. en natuurlijk weer veel huiswerk. ook kregen we bericht van onze aangevraagde ziekenkosten verzekering (we hadden de duurste uitgezocht ivm onze medecijnen) maar ze willen ons wel verzekeren maar niet voor kosten van de reuma die we beiden al jaren hebben. hier zien we dan maar vanaf. het is ongeveer zo ze willen wel de auto verzekeren maar dan mag je er niet in rijden....
onze Portugese lerares heeft ons verteld dat het gratis standaard ziekenfonds hier in Portugal een hele goede dekking geeft, alleen zijn de wachttijden dan wat langer. alleen urgente zaken gaan natuurlijk voor.
We genieten nu van onze welverdiende rust, morgen komt de metselaar niet maar vrijdag weer wel.
Morgen moeten we waterleiding gaan kopen en gasleiding voor de geiser, dit was het dan al weer,
tot gauw en bedankt voor het lezen en het volgen van ons avontuur.
groetjes Gerrit en Elly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten