maandag 14 maart 2011


Bom Dia

Weer veel gedaan hier in Portugal, we zijn in Aveiro naar de douane geweest voor het inklaren van de auto, alle papieren waren in orde nu nog even wachten op het officiele document en dan kunnen we Portugese nummerborden gaan halen. na de douane zijn we doorgereden naar de Ikea in Porto waar we een kledingkast hebben gekocht, nu ziet de slaapkamer er weer iets opgeruimder uit.
Het weer was heerlijk overdag hadden we veel zon, vorige week donderdag kregen we onze eerste bezoekers.
Martin en Maddy uit Kloetinge, die al onderweg zijn vanaf december met de camper, dit is te volgen op hun website: www.camperlanden.nl/portugal_winter.htm,
We zijn 's avond uit eten geweest in Tabua (het restaurant met de Picanha ( Braziliaanse steak)).
She-ra vond de aanwezigheid van Bo ook heel erg gezellig.
De volgende dag zijn we naar de bergen gereden, het uit leistenen gebouwde dorpje Piodao bekeken en naar het hoogste punt op de Torre gereden, maar dat lag jammer genoeg in de wolken, maar de sneeuw hebben we wel gezien, nog doorgereden naar de andere kant, naar de stad Covilha, maar daarna moesten we dezelfde weg weer terug, over de Torre door de mist.
We zouden weer uit gaan eten maar ons internet deed het weer eens niet en Gerrit moest het modem omruilen, toen maar Pizza's  meegenomen.
De avond al praatend doorgebracht, oude koeien uit de sloot gehaald over de camperplek in Zeeland. Zaterdag zijn we naar het grote winkelcentrum in Viseu gereden, ook omdat het weer wat slechter was geworden, regen en nog eens regen.
Daar hebben we rond 14.00 uur lekker een garnalen schotel gegeten en rond 17.00 waren we thuis, weer lekker zitten kletsen en computer kennis uitgewisseld.
Zondag was een rustdag en hebben we foto's gekeken, spelletjes gespeeld ebook gelezen en lekker zitten kletsen. Gerrit en Martin einde van de middag boodschappen gedaan en kip piri piri meegenomen, zelf nog even een frietje gebakken, sla en appelmoes erbij, lekker gegeten.
Martin en Maddy hadden nog een toetje (ijs), daarna heeft Martin de camper gevuld en geleegd.
Maandag ochtend 09.00 uur zijn ze weer verder gereden, terug naar het noorden, rustig aan weer naar huis. Martin en Maddy bedankt, wij hebben genoten van deze dagen. nu weer naar de orde van de dag!!!!
De keuken en de badkamer moeten nog af en we moeten ons nog gaan inschrijven bij de ziekenfonds.
Dat was het weer voor ons, een zeer geslaagde week, de eerste camper, hopelijk volgen er meer in de toekomst.
Groetjes aan iedereen die dit leest van Gerrit, Elly, She-ra en de 2 Leguanen,
uit een nog steeds regenachtig en wat kille Vila Dianteira, Portugal.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Gerrit & Elly
    Door het volgen van reisverslagen van overwinterende camperaars in Spanje/Portugal. (toekomstplannen voor ons)kwamen wij via de site van Martin en Maddy ook op jullie blog terecht. Inmiddels helemaal gelezen. Knap werk hoor, petje af. Er is nog veel te doen zo te lezen. Afbouwen huidige locatie en nieuwbouw huis.
    Inmiddels jullie blog bij de favorieten gezet zodat wij dat kunnen blijven volgen. Nog veel succes met alle (bouw)activiteiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd gezellig klinkt het daar. Helaas een beetje te ver weg voor ons om nu even langs te komen. Blij eigenlijk dat het ook in Portugal wel eens regent want ik begon wel jaloers te worden op jullie mooie weer, hoor, zeker nu het hier in Nederland maar niet echt wil met de lente.sterkte met de volgende verbouwing. Wij zijn hier ook weer eens bezig, met het omgooien van onze achtertuin, de vijver is eruitgehaald, strakjes meer gras en planten en een tweede terras bij de veranda in de buurt, want achter in de tuin was het veel te warm. oke, sis is van het ontwerp en de aanplant en Roy van het groffe werk dus hij heeft, eerlijk is eerlijk, tot nu het meeste gedaan ( grint, keien e.d.) en dat tussen de griep door.. Heel veel groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen